Vacanso Leil

Pijnbestrijding met hypnose: hoe gaat dat in zijn werk?

pijnbestrijding breda

Veel mensen komen erachter dat er meer manieren zijn dan medicijnen of artsen om pijn te bestrijden. Tegenwoordig vindt men ook heil in ontspanning, yoga, meditatie en ademhalingstechnieken. Wat ook steeds meer in opkomst is, is hypnotherapie. Ervaren hypnotherapeuten zoals pijnbestrijding Breda ondervinden positieve resultaten bij cliënten. Na een aantal sessies blijken medicijnen zoals morfine of amfetamine niet meer nodig. De patiënt kan dus pijnvrij en zonder afhankelijkheid van medicijnen door het leven gaan. In dit artikel staan een aantal technieken die een hypnotherapeut toepast. 

#1 Het aanreiken van wetenschappelijke feiten 

Vooraf aan de sessie wordt er uitleg gegeven over andere methoden om pijn te bestrijden dan door het gebruik van pijnstillers. Ons brein bevat namelijk ook andere mechanismen die krachtig kunnen optreden tegen de uitingen van pijn. Dat kan onder andere door de productie van hormonen waardoor we ons goed voelen, zoals dopamine en serotonine. 

#2 Ontspannend effect

Ontspanning kan een pijnverminderend effect hebben. Bij ontspanning neemt de afstand tussen de zenuwuiteinden en de neurotransmitters die pijn veroorzaken toe. Er gaan dan minder pijnsignalen naar ons brein en dus voelen we het ook minder. Een hypnotiseur brengt je in staat van ontspanning en leert je technieken aan. Uiteindelijk kan je die zelf ook toepassen, zodat de pijn in je lichaam veel minder wordt. Uiteindelijk zal het ook helemaal afnemen. Dit is één van de technieken die wordt gebruikt bij de sessies. 

#3 Techniek van de controlekamer

Sommige hypnotherapeuten kunnen deze techniek toepassen. Het is vrij eenvoudig om toe te passen voor de vermindering van pijn en ontsteking. Hierin wordt de cliënt in een diepe staat van hypnose gebracht. Er wordt een suggestie gegeven dat de cliënt zich moet voorstellen dat hij/zij in een kamer is met panelen met knopjes die de functies van zijn/haar lichaam besturen.Uiteindelijk krijgt men het gevoel dat hij of zij controle heeft over het lichaam in plaats van de optredende pijn. Zo kan de pijn ook weer verdwijnen. Het wordt als het ware uitgeschakeld. 

#4 Veranderen van focus 

Met deze techniek verleg je de focus van pijn naar andere dingen in het leven. Het gaat dus vooral om afleiding zoeken. De cliënt moet zich andere en leukere dingen voorstellen zoals vakantie, familie of hobby’s. Op deze manier verander je de focus van pijn naar iets leukers. 

De beste techniek voor jou

Wat de beste techniek is. blijkt vaak na een intakegesprek. De hypnotiseur gaat dus eerst goed met jou in gesprek om te kijken wat bij jou aansluit. Ook kan een verzameling van technieken worden toegepast voor het beste resultaat. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *