Vacanso Leil

Cursus Spaans Utrecht

Spaans leren Utrecht

Wist je dat Spaans de tweede meest gesproken taal ter wereld is? Na Engels is dit de belangrijkste taal op het gebied van internationale communicatie. Ook is het een officiële taal van de Verenigde Naties en haar organisaties. Wanneer je de Spaanse taal machtig bent, kun je met maar liefst 500 miljoen mensen wereldwijd communiceren. Op die manier biedt de Spaanse taal dus enorm  veel mogelijkheden, zowel in je persoonlijke leven als voor je carrière. Woon je momenteel nog in Nederland maar verhuis je binnenkort naar Spanje of Latijns-Amerika voor je carrière of andere redenen? Dan is een cursus Spaans in Utrecht ideaal om de Spaanse taal te leren kennen voordat je vertrekt.

Waarom Spaans leren?

Er zijn uiteenlopende redenen te bedenken om de Spaanse taal te leren. Voor sommigen is het simpelweg een hobby of een passie om vreemde talen te leren spreken en schrijven. Voor anderen is het een noodzaak. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je binnenkort naar Spanje of een Spaanstalig land in Latijns-Amerika verhuist. Dit kan om persoonlijke redenen zijn, maar ook om zakelijke redenen. Wellicht verhuist je kantoor, of wissel je van baan. Bovendien spreken de meeste Spanjaarden nauwelijks Engels, waardoor communiceren erg lastig kan zijn wanneer je geen Spaans spreekt. Spaans leren is dan een must om jezelf uit te drukken en te communiceren met de lokale bevolking en eventuele zakenpartners. Door middel van een cursus Spaans kun je de basis van de Spaanse taal leren kennen. Op die manier kun je jezelf enigszins verstaanbaar maken bij aankomst in een Spaanstalig land. Dat is bovendien ook erg handig wanneer je op vakantie gaat. Want wist je dat er maar liefst 21 landen zijn waar Spaans een officiële taal is? Zo kun je genieten van je vakantie in bijvoorbeeld Honduras, El Salvador, Ecuador, Paraguay, Mexico, Puerto Rico of Chili, terwijl je al een aardig woordje Spaans spreekt.

Tips voor het leren van de Spaanse taal

Een cursus is natuurlijk een van de beste manieren om een vreemde taal te leren. Maar in de tijd die tussen de lessen zit, kun je thuis zelf aan de slag gaan om zo nóg sneller de Spaanse taal te leren. Denk hierbij niet alleen aan met je neus in de boeken duiken en alles uit je hoofd leren, maar ook aan ontspannende en leuke manieren om de taal te leren. Zo kun je bijvoorbeeld telenovelas, Latijns-Amerikaanse soaps, kijken om op een luchtige manier relatief simpele gesprekken te volgen. Ook kun je naar Spaanstalige muziek luisteren en meezingen, Spaanse literatuur lezen en Spaanse podcasts beluisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *