Vacanso Leil

Voor welke klachten bezoek je een homeopaat?

Homeopaat

Steeds meer mensen gaan langs een homeopaat, omdat het geloof in natuurlijke middelen steeds groter wordt. Een homeopaat gaat namelijk persoonlijk aan de slag voor mensen als het gaat om de productie van medicijnen. Iedereen krijgt weer een ander middel voorgeschreven. Ook besteden homeopaten veel tijd aan hun cliënten en de voorgeschreven middelen zijn niet toxisch. Er zijn ook geen nare bijwerkingen. Voor welke klachten ga je nu naar een natuurgenezer? Daar lees je meer over in dit artikel. 

#1 Klachten voor hooggevoeligheid

Er is in de afgelopen jaren steeds meer bekend geworden over hooggevoeligheid. Ongeveer 20 procent van de bevolking loopt hier mee rond. Prikkels komen harder binnen en daardoor raken mensen ook sneller overprikkeld. Dit heeft weer verschillende lichamelijke klachten tot gevolg. Door natuurlijke middelen kun je beter met de prikkels omgaan en leer je je eigen grenzen aan te geven. 

#2 Stress en burn-out

Van stress en burn-out kan iedereen last krijgen. De huidige maatschappij vraagt namelijk nogal veel van ons. Mensen met een burn-out zijn ook overprikkeld en kunnen vaak niks anders dan huilend op bed liggen. De homeopaat kijkt naar de oorsprong van de klachten door middel van gesprekken en natuurlijke medicijnen. De vermoeidheid verdwijnt op den duur. Ook wordt er een aanpak gemaakt om de valkuilen van burn-out te vermijden. 

#3 Intoleranties 

Zonder het te weten zijn veel mensen intolerant voor gluten, koemelk of suiker. Dit gaat gepaard met vitaminetekort in het lichaam. Hierdoor kunnen weer andere klachten en ontstekingen ontstaan. Door de juiste medicijnen en de klachten bij de kern aan te pakken kan de patiënt na een tijdje leven met de intoleranties. 

#4 Depressie

Depressie is ook een bekend probleem in onze huidige samenleving. Dit kan zowel fysieke als emotionele oorzaken hebben. Vaak is het een combinatie van beide. In dit geval kijkt de therapeut naar waar de patiënt het meeste baat bij heeft. Zijn dat gesprekken, medicijnen of een voedingsplan. Het kan ook een combinatie van allemaal zijn. 

#5 Hormonale klachten 

Vooral vrouwen hebben last van hormonale schommelingen. In de puberteit is het een beginnende menstruatie. Rondom de zwangerschap en de bevalling zijn de hormonen vaak ook uit balans. Voor oudere vrouwen is dit weer rondom de menopauze. Ook hieraan kan worden gewerkt met gesprekken, de juiste voeding en natuurlijke medicijnen. Dit gaat gepaard met gesprekken om de kern van het probleem te achterhalen. 

Heb jij ervaring met een homeopaat en hoe heb je dit ervaren? Wij zien graag je reactie onder dit blog artikel. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *