Vacanso Leil

Daklekkage

 

daklekkage

Als je water of vochtplekken opmerkt onder het dak en op de vloer dan heb je helaas een lekkage in je dak. Als je last hebt van lekkage dan zul een dakdekkersbedrijf moeten inschakelen. Een lekkage verhelpen gaat vrij makkelijker. Wel is het belangrijk om er op tijd bij te zijn. Hoe eerder je erbij bent, des te meer je kunt voorkomen. Lekkage kan namelijk in verschillende lagen van het dak trekken. Hoe langer je wacht, hoe meer je dus moet vervangen. 

 

Opsporen van de daklekkage

Een daklekkage kan voor veel ongemak zorgen. Vocht in huis is ongezond, slecht voor je vloer en zeer slecht voor het dak. Een daklekkage zie je vaker bij een plat dak. Vocht kan bij een plat dak makkelijker door de kieren komen. Als er veel vuil op het dak zit of het dak ouder wordt, dan kan regenwater door het dak gaan lekken. 

Als je last hebt van lekkage moet eerst de oorzaak gevonden worden. Als een lekkage klein is, zal het over het algemeen lastiger zijn om de lekkage te vinden. Een grote lekkage vinden zal geen probleem zijn. Bij het verhelpen van een lekkage zal dan ook het meeste tijd en geld zitten in het opsporen van de lekkage. Soms is ook een kleine lekkage snel opgespoord en vallen de kosten mee.

 

Lekkage voorkomen

Een plat dak gaat wel 25 jaar mee. Om je dak zo lang mee te laten gaan, zonder dure reparaties, is het belangrijk om regelmatig je dak na te laten kijken. Dit doe je om eventuele lekkages tegen te gaan of vroeg op te sporen. Een kleine lekkage kan grote gevolgen hebben. Je kan schimmelvorming binnen je huis of schuur kunnen krijgen. Als de lekkage heel groot is kan het zijn dat meer dan alleen de dakbedekking vervangen moet worden. Om grote reparaties te voorkomen wordt aangeraden om ieder half jaar of jaar het dak te controleren. Dit kun je dus zelf doen of door een dakdekkersbedrijf laten doen. Daarnaast is het belangrijk om je dak en dakgoten goed schoon te houden. Houd het vuil en de bladeren uit de dakgoot en reinig het dak. 

Dakpannen kun je ook laten reinigen. Met een stoomreiniger wordt het mos en vuil eraf gespoten. Het voordeel van zo’n behandeling is dat meteen eventuele bijzonderheden gerepareerd zijn worden. Zo ben je er optijd bij. Daarnaast kun je ook een coatinglaag laten aanbrengen. Dit kun je doen om de dakpannen meer waterafstotend te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *