Vacanso Leil

Syrisch Restaurant Den Haag

Syrisch restaurant
Een keertje authentiek Syrisch eten, het kan tegenwoordig steeds vaker. Door het hele land heb je inmiddels goede en betaalbare Syrische restaurants waar je kan genieten van deze keuken. Dus of je nu in Amsterdam, Groningen, Utrecht een Syrische eetgelegenheid zoekt, of misschien wel een Syrisch restaurant in Den Haag wilt bezoeken, het kan tegenwoordig allemaal. Tik gewoon ’Syrisch restaurant + stad” in op Google en je zal gelijk een aantal resultaten tegenkomen. Kijk of er recensies zijn gegeven en ga er gewoon een keertje eten.

Eten in een Syrisch restaurant

Want eten in een Syrisch restaurant is echt een ervaring. Uiteraard is er vlees dat heerlijk gegrild is, een beetje vergelijkbaar met de Griekse keuken, maar waar de Syrische keuken zich echt in onderscheid, zijn de wat lichte gerechtjes met veel verse kruiden als peterselie, munt en koriander. Deze lichtheid wordt nog eens extra vergroot door het gebruik van citroen. Kies bijvoorbeeld voor een heerlijke Tabouleh, een salade van bulgur, tomaat, peterselie, munt, citroen, olijfolie en rode ui. Het is een intense smaaksensatie die gegarandeerd in de smaak zal vallen. Tabouleh is een van de bekende Syrische gerechten, maar er zijn er nog veel meer.

Baba Ganoush

Een ander iets, dat je misschien wel kent, is Baba Ganoush. Dit is een puree van aubergines met knoflook, citroen, olijfolie, tahini (een pasta gemaakt van sesam) en komijn. Dit is een heerlijke dip en prima te eten met wat plat manakish brood of een Turks brood.  Een ander prachtig gerechtje is het steeds populairder wordende Labneh. Een maaltijd op basis van yoghurt die je eerst moet laten uitlekken, citroen, knoflook en eventueel gegeten met wat paprika en een gebakken ei. Om je vingers bij af te likken en heerlijk licht, dus je voelt je na het eten niet direct 25 kilo zwaarder. Maar het vult wel.

Een echte ervaring

Eten in een Syrisch restaurant in Den Haag is echt een ervaring. Je stap binnen in een hele andere wereld, vol sfeervolle muziek, gastvrije bediening en bijzondere gerechten en ingrediënten. Dus probeer het eens uit en proef van alles iets. En misschien wordt het wel je favoriete nieuwe keuken. Het zou zomaar kunnen door de bijzondere gerechten en het fraaie gebruik van verschillende, niet ingrediënten. Veel van deze ingrediënten ken je vast wel, er zitten geen onbekende dingen tussen, maar het is de combinatie van alles bij elkaar wat de Syrische keuken zo bijzonder maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *