Vacanso Leil

Hoog laag bed kopen in IJmuiden

Hoog laag bed kopen ijmuiden

Een hoog laag bed heeft veel voordelen. Doordat het bed verstelbaar in hoogte is, zal opstaan gemakkelijker gaan. Daarnaast kan het bed in verschillende posities gezet worden. Dit kan voor slapen of rusten fijn zijn. Als je hulp aan bed krijg is een hoog laag bed verplicht. Voor de verzorging of eventuele mantelzorgers is het veel lichter werken en beter voor de rug wanneer een bed omhoog kan. Een speciale zaak waar je een hoog laag bent kunt kopen, is Zorg Discounter in IJmuiden. 

Voordelen van het kopen van een hoog laag bed

Een hoog laag bed heeft meerdere voordelen. Het verhogen van je bed kan met klosjes, maar daarmee krijg je een bed vaak niet hoog genoeg. Een bed die in hoogte verstelbaar is kun je gemakkelijk op iedere hoogte zetten. Als je bang bent om uit bed te vallen dan kun je een bed kopen met beveiliging. Zo kun je latten aan de zijkant omhoog brengen om te voorkomen dat je van het bed rolt. 

Naast het verstellen in hoogte kan ook de bodem versteld worden. Zo kun je het hoofdeinde en voeteneinde omhoog en omlaag brengen. Bij de benen is het ook mogelijk om het gedeelte in een knik omhoog te brengen. Dit kan voor de benen heel fijn zijn. Als je bijvoorbeeld door een slecht hart last hebt van een slechte doorbloeding, kan het zijn dat je vermoeide benen krijgt. Met een verstelbare bodem kun je de benen iets omhoog brengen. Het hoofdeinde kan ook omhoog. Dit heeft meerdere voordelen. Zo kan het fijn zijn als je bijvoorbeeld last hebt van de longen om wat meer lucht te krijgen. Ook om even te rusten is deze stand heel fijn. Daarnaast is deze stand voor verzorgende of mantelzorger ontlasten. 

Hoog laag bed voor verpleging of mantelzorgers 

Het verhogen van het hoofdeinde kan een verpleger of mantelzorger dus ontlasten. Het is veel makkelijker en lichter om dan de transfer uit bed te maken. Als het bed op de juiste hoogte staat en het hoofdeinde omhoog, dan zal het voor een helper veel veiliger en makkelijker zijn om de transfer in en uit bed te maken. 

Een hoog laag bed zorgt ervoor dat een helper gemakkelijker kan helpen. Doordat het bed omhoog kan hoeft iemand niet te bukken. Daardoor is het veiliger voor de rug en heeft iemand meer kracht om te helpen. Dit kan fijn zijn als je hulp krijgt om in of uit bed te komen maar ook voor verpleging aan bed. Als je fysiotherapie nodig hebt, is dit voor de therapeut ook beter. Die heeft bewegingsruimte nodig aan bed en een verhoogt bed om therapie te kunnen geven. Als je een hoog laag bed gaat kopen in IJmuiden is het handig om te kijken naar de functies die jouw bed moet hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *